full screen background image


Thuis oesterzwammen kweken


 

Workshop voor de zwammenkweker in spé

Korte inleiding op de theorie, een biologische lunch en meteen praktisch aan de slag

€ 35,- per persoon

 

 

Misschien ben je al een aanrechtboer. Ben je de trotse bezitter van een Growkit van Rotterzwam en kweek je oesterzwammen op jouw eigen koffiedik. Met die handige emailservice van Rotterzwam kom je dan een heel eind. Misschien wil je wel meer. Ook eens op grotere schaal op koffie kweken. Of ook eens op een andere voedingsbodem zwammen kweken. Dan kan het geen kwaad om toch wat meer te weten over wat er allemaal bij komt kijken. Voor wie zelf thuis wil gaan kweken organiseren de Zwammerij en sesame op de Mikkelhorst de workshop “Thuis Oesterzwammen Kweken”. Kijk hieronder voor de eerstvolgende datum.

Je krijgt een inleiding in de paddenstoelenkunde ook wel de mycologie genoemd. Daarmee krijg je antwoord op vragen zoals: Wat zijn schimmels eigenlijk? Hoe planten schimmels zich voort? Hoe groeit een schimmel zoals de oesterzwam het beste? Het theoriedeel wordt besloten met een biologische lunch waarbij uiteraard ook paddenstoelen op het menu staan. Tijdens de lunch krijg je nog handreikingen  over het bereiden en bewaren van paddenstoelen. Na de lunch gaan we in de workshopruimte van de Zwammerij aan de slag. We maken met stro en met koffiedik als voedingsbodem groeibaaltjes klaar om oesterzwammen op te gaan kweken. Van beide voedingsbodems maak jij er één, die je na afloop mee naar huis neemt. 

De belangrijkste tips en instructies uit de workshop zijn opgenomen in de korte handleiding “Thuis oesterwammen kweken” van sesame. Die ontvang je na afloop in jouw mailbox. Naast instructiemateriaal en twee groeibaaltjes ga je, een hoop kennis en een leuke ervaring rijker, huiswaarts. Klaar om een aanrechtboer 2.0 te worden. 

Deelname aan de  workshop is € 35,- per persoon  Workshop Thuis oesterzwammen kweken

Kom je met z’n vieren dan betaal je voor drie!

Inschrijven kan door te mailen naar peter@sesametree.nl

Vermeld in jouw mail je adresgegevens en het aantal deelnemers.

Je krijgt van ons per mail een bevestiging en factuur.

Wacht niet te lang met inschrijven; er kunnen maximaal 12 mensen per workshop deelnemen.

Zaterdag 14 april 11:00 - 14:30 uur       

Noaberstee Noorddijkerweg 10   9734 AT   Groningensesame - Groningen * 06 24879686 * peter@sesametree.nl